Idrottsaktiviteter

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vårt idrottskoncept

Knatteskutt Idrotts passupplägg

På Knatteskutt Idrott testar vi en ny idrott varje tillfälle. Passen består av lekfulla övningar som inspireras från de olika idrotterna. På Knatteskutt får ditt barn en rolig och lekfull kontakt med idrottsvärlden. Vi vill bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för idrott och rörelse i ett tidigt skede i livet.

Passen på Knatteskutt Idrott följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning. En uppvärmning som på ett roligt sätt presenterar olika idrotter. Därefter följer veckans idrottstema med lekar, övningar och hinderbanor som är inspirerade från varje specifik idrott. Avslutar gör vi med Knatteskutt ”fallskärm”, ett roligt moment för barnen där vi samlar ihop gruppen och gör en avslutande övning innan vi tackar för dagen med Knatteskutts ramsa.

Passupplägg

 • Knatteskutts uppvärmning

 • Idrottstema med lekar, övningar och hinderbanor

 • Knatteskutts ”fallskärm”

 • Knatteskutts ramsa

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Knatteskutts idrottsäventyr

Målet med passet är att barnen ska gå därifrån med ett stort leende på läpparna. Första passet skall visa på och skapa rörelseglädje genom ett tempo i övningarna samt med lättillgängliga instruktioner. Detta pass blir startskottet på terminens äventyr barnen kommer att få uppleva.

Handboll – Kasta och dribbla med Knatteskutt

Under handbollspasset får barnen på ett lekfullt sätt testa att springa med bollen, dribbla och göra mål längs vår roliga handbollsbana.

Fotboll – Skruva den som Knatteskutt

Fotbollen är otroligt populärt bland barnen. Lekfyllda inslag som safariboll läggs in för att fortsätta utveckla barnens koordination och skapa ett roligt minne av fotboll.

Basket – Passa, dribbla, skjut

Under basketpasset får barnen utmanas på olika nivåer. Vi jobbar med samarbete, precision, spänst och mycket mer samtidigt som vi har väldigt roligt!

Gymnastik – Akrobatik en sån rolig teknik

Gymnastik har tidigare varit favoritpasset bland många Knatteskuttbarn och vi vill såklart att det ska fortsätta att vara populärt bland barnen. Gymnastikpasset handlar främst om att utveckla koordinationen och smidigheten hos barnen, mycket genom att ha kroppen som redskap.

Friidrott – På era platser

Friidrottspasset syftar till att barnen ska ha roligt samtidigt som de ser resultat när de anstränger sig. Det kan vara allt från att springa lite fortare till att hoppa lite längre på längdhoppet. Allt sker i grupp där vi arbetar med en bra gemenskap bland barnen.

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter alternativt utomhusaktiviter. Det går bra med sockiplast eller rena skor. Endast strumpor eller barfota ser vi helst inte då det är lätt att halka i strumpor eller bli trampad på tårna om man är barfota.
 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Dansaktiviteter

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vårt danskoncept

Knatteskutt Dans passupplägg

På Knatteskutt Dans testar vi en ny dansstil varje tillfälle. Passen bygger på danssteg, övningar och lekar som inspireras från de olika stilarna. Vi dansar även  Knatteskutts egna koreografier som finns på Youtube.  Kom och dansa med oss!

Passen på Knatteskutt Dans följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning till Knatteskutts egna låt ”Det gör dig glad”. Därefter följer veckans danstema med danssteg, lekar och lätta stegkombinationer som är inspirerade från varje specifik dansstil. Avslutar gör vi med Knatteskutt ”fallskärm”, ett roligt moment för barnen där vi samlar ihop gruppen och gör en avslutande övning innan vi tackar för dagen med Knatteskutts ramsa.

Från och med mitten på terminen tränar vi även tillsammans på vår avslutningsdans som visas upp under det sista passet.

Passupplägg

 • Uppvärmning till Knatteskutts egna låt ”Det gör dig glad”

 • Danstema med danssteg, lekar och lättare stegkombinationer

 • Knatteskutts ”fallskärm”

 • Knatteskutts ramsa

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Knatteskutts Dansäventyr

Vi börjar vår danstermin hos Knatteskutt med att leka och dansa av oss för att lära känna varandra och bara ha roligt tillsammans.

Breakdance / Streetdance

Vi utforskar coola och roliga positioner med kroppen och dansar till modern och rytmisk musik.
I detta pass får barnen uppleva den lite coolare danskänslan till den modernare musiken.

Bollywood

Här får vi prova på Indisk Bollywood med dess härliga och färgsprakande dans.

Disco

Som ett riktigt discogolv kommer detta pass bli en sprudlande och skuttande aktivitet.

Karneval

Vi dansar till de härliga rytmerna av latinmusik och svänger loss våra kroppar och skapar härlig karnevalkänsla i lokalen.

Rock´n Roll

Sväng loss och dansa Rock’n Roll. Med en medryckande känsla provar vi på grunderna i denna glädjefyllda dansstil.

Balett

En storfavorit hos barnen där vi bland annat testar att stå på tå och sträcka ut kroppen på ett roligt och medryckande sätt.

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter. Det krävs inga speciella kläder, huvudsaken är att det är kläder som barnet trivs i. Det går bra med sockiplast, rena skor eller barfota. Endast strumpor ser vi helst inte då det är lätt att halka.
 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.
Anmäl dig idag!