Utetermin!

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vår utetermin

Knatteskutt Utetermins passupplägg

På Knatteskutt Utetermin v.18-23 testar vi olika idrotter utomhus. Passen består av lekfulla övningar som inspireras från de olika idrotterna.

På Knatteskutt får ditt barn en rolig och lekfull kontakt med idrottsvärlden. Vi vill bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för idrott och rörelse i ett tidigt skede i livet.
Passen på Knatteskutt följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning. Därefter följer idrottstema med lekar och övningar som är inspirerade från varje specifik idrott. Vi avslutar med en gemensam övning där vi samlar ihop gruppen och tackar för dagen.

Passupplägg

 • Knatteskutts uppvärmning

 • Idrottstema med lekar och övningar

 • Knatteskutts avslutning

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Fotboll
Skruva den som Knatteskutt

Knatteskutts fotbollspass är otroligt populärt bland alla barn. Lekfyllda inslag med boll läggs in för att fortsätta utveckla barnens koordination och samarbete. Vi skapar ett roligt minne av fotboll.

Friidrott
På era platser..!

Här får barnen prova att hoppa, kasta, springa samt många andra olika grenar. Allt sker tillsammans i grupp där vi arbetar med en bra gemenskap bland barnen och olika rörelsemoment.

Knatteskutt Springskola
Klara, färdiga, gå!

Målet med passet är att barnen ska gå därifrån med ett stort leende på läpparna. Passet skall visa på och skapa rörelseglädje genom ett tempo i övningarna samt med lättillgängliga instruktioner.

 • Barnen behöver vara ombytta för utomhusaktiviter. Tänk på att ha kläder efter väder! Vi har inte tillgång till omklädningsrum eller toaletter.

 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Idrottsaktiviteter inomhus

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vår idrottstermin inomhus

Knatteskutt Idrotts passupplägg

På Knatteskutt Idrott testar vi olika idrotter. Passen består av lekfulla övningar som inspireras från de olika idrotterna. På Knatteskutt får ditt barn en rolig och lekfull kontakt med idrottsvärlden. Vi vill bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för idrott och rörelse i ett tidigt skede i livet.

Passen på Knatteskutt Idrott följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning. En uppvärmning som på ett roligt sätt presenterar olika idrotter. Därefter följer veckans idrottstema med lekar, övningar och hinderbanor som är inspirerade från varje specifik idrott. Avslutar gör vi med Knatteskutt ”fallskärm”, ett roligt moment för barnen där vi samlar ihop gruppen och gör en avslutande övning innan vi tackar för dagen med Knatteskutts ramsa. Under vårterminen 2019 kommer ditt barn att få prova på friidrott, fotboll, parkour och amerikansk fotboll.

Passupplägg

 • Knatteskutts uppvärmning

 • Idrottstema med lekar, övningar och hinderbanor

 • Knatteskutts ”fallskärm”

 • Knatteskutts ramsa

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Friidrott – På era platser

Här får barnen prova att hoppa, kasta och springa med inspiration från friidrottens olika grenar. Allt sker i grupp där vi arbetar med en bra gemenskap bland barnen.

Fotboll – Skruva den som Knatteskutt

Fotbollen är otroligt populärt bland barnen. Lekfyllda inslag med boll läggs in för att fortsätta utveckla barnens koordination och skapa ett roligt minne av fotboll.

Parkour – Hopp och studs!

Under Parkour-passet får ditt barn göra många olika rörelser. Vi övar upp smidighet och koordination på ett lekfullt sätt. Här kommer vi att springa en hinderbana, där man får hoppa över och krypa under hinder.

Amerikansk fotboll – Touchdown!

Amerikansk fotboll är en spännande sport. På ett lekfullt sätt provar vi att kasta och sparka bollen och hoppa i tjocka mattor. Vi lär oss olika kommandon så som touchdown och mycket mer samtidigt som vi har väldigt roligt!

Knatteskutts idrottsäventyr

Målet med passet är att barnen ska gå därifrån med ett stort leende på läpparna. Första passet skall visa på och skapa rörelseglädje genom ett tempo i övningarna samt med lättillgängliga instruktioner. Detta pass blir startskottet på terminens äventyr barnen kommer att få uppleva.

Gymnastik – Akrobatik en sån rolig teknik

Gymnastik har tidigare varit favoritpasset bland många Knatteskuttbarn och vi vill såklart att det ska fortsätta att vara populärt bland barnen. Gymnastikpasset handlar främst om att utveckla koordinationen och smidigheten hos barnen, mycket genom att ha kroppen som redskap.

Handboll – Kasta och dribbla med Knatteskutt

Under handbollspasset får barnen på ett lekfullt sätt testa att springa med bollen, dribbla och göra mål längs vår roliga handbollsbana.

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter. Det går bra med sockiplast eller rena skor. Endast strumpor eller barfota ser vi helst inte då det är lätt att halka i strumpor eller bli trampad på tårna om man är barfota.

 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Dansaktiviteter

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vårt danskoncept

Knatteskutt Dans passupplägg

På Knatteskutt dans kommer vi under terminen att prova fem olika dansstilar: Disco, Show, Balett, Street och Latinsk dans.

Passen bygger på danssteg, övningar och lekar som inspireras från de olika stilarna. Vi dansar även Knatteskutts egna koreografier som finns på Youtube.  Kom och dansa med oss!

Passen på Knatteskutt Dans följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning till Knatteskutts egna låt ”Det gör dig glad”. Därefter följer veckans danstema med danssteg, lekar och lätta stegkombinationer som är inspirerade från varje specifik dansstil. Avslutar gör vi med Knatteskutt ”fallskärm”, ett roligt moment för barnen där vi samlar ihop gruppen och gör en avslutande övning innan vi tackar för dagen med Knatteskutts ramsa.

Passupplägg

 • Uppvärmning till Knatteskutts egna låt ”Det gör dig glad”

 • Danstema med danssteg, lekar och lättare stegkombinationer

 • Knatteskutts ”fallskärm”

 • Knatteskutts ramsa

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Disco

Som ett riktigt discogolv kommer detta pass bli en sprudlande och skuttande aktivitet.

Streetdance

Vi utforskar coola och roliga positioner med kroppen och dansar till modern och rytmisk musik.
I detta pass får barnen uppleva den lite coolare danskänslan till den modernare musiken.

Show

Jazz/show är en traditionell dansstil likt baletten som har dansats i flera årtionden. I jazzen kan vi se stilar som afro och step skymta, men det Knatteskutt tar fasta på mest är den glada och showiga broadwayjazzen.

Latinsk dans

Vi dansar till de härliga rytmerna av latinmusik och svänger loss våra kroppar och skapar härlig karnevalkänsla i lokalen.

Rock ’n’ Roll

Vi provar Rock ’n’ Roll som är en dansstil som visar mycket glädje, energi och fart. Vi leker fram stegen med roliga kickar, lekar och andra härliga danssteg.

Knatteskutts Dansäventyr

Vi börjar vår danstermin hos Knatteskutt med att leka och dansa av oss för att lära känna varandra och bara ha roligt tillsammans.

Balett

Vi lär oss smidighet och grundsteg som återfinns i alla dansstilar. Lekfull musik lockar oss alla till dans och lek.

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter. Det krävs inga speciella kläder, huvudsaken är att det är kläder som barnet trivs i. Det går bra med sockiplast, rena skor eller barfota. Endast strumpor ser vi helst inte då det är lätt att halka.
 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.