Idrottsaktiviteter inne & ute!

I april startar vi nästa kurs där vi är både inomhus och ute

Knatteskutt passupplägg (inomhus)

På Knatteskutt aktiveras barnen i olika idrottsövningar både med och utan boll. Passen består av lekfulla övningar som inspireras från olika idrotter. Vi vill bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för idrott och rörelse i ett tidigt skede i livet. Rörelseglädje helt enkelt!

Passen på Knatteskutt följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning. En uppvärmning som på ett roligt sätt förbereder barnen på dagens pass. Därefter följer veckans tema med lekar, övningar och hinderbanor som är inspirerade från olika idrotter. Avslutar gör vi med Knatteskutt ”fallskärm”, ett roligt moment för barnen där vi samlar ihop gruppen och gör en avslutande övning innan vi tackar för dagen med Knatteskutts ramsa. Under terminen kommer ditt barn att få prova på våra olika teman: Boll, Hoppa och Springa som alla innehåller massor av roliga idrottsaktiviteter och lekar.

Passupplägg

 • Knatteskutts uppvärmning där vi gör oss redo för ett pass i full fart

 • Lekar, övningar och stationsbanor där vi inspireras av olika idrotter.

 • Knatteskutts egen avslutning

 • Utdelning av samlarbok och klistermärken

Friidrott – På era platser

Här får barnen prova att hoppa, kasta och springa med inspiration från friidrottens olika grenar. Allt sker i grupp där vi arbetar med en bra gemenskap bland barnen.

Fotboll – Skruva den som Knatteskutt

Fotbollen är otroligt populärt bland barnen. Lekfyllda inslag med boll läggs in för att fortsätta utveckla barnens koordination och skapa ett roligt minne av fotboll.

Parkour – Hopp och studs!

Under Parkour-passet får ditt barn göra många olika rörelser. Vi övar upp smidighet och koordination på ett lekfullt sätt. Här kommer vi att springa en hinderbana, där man får hoppa över och krypa under hinder.

Amerikansk fotboll – Touchdown!

Amerikansk fotboll är en spännande sport. På ett lekfullt sätt provar vi att kasta och sparka bollen och hoppa i tjocka mattor. Vi lär oss olika kommandon så som touchdown och mycket mer samtidigt som vi har väldigt roligt!

Knatteskutts idrottsäventyr

Målet med passet är att barnen ska gå därifrån med ett stort leende på läpparna. Första passet skall visa på och skapa rörelseglädje genom ett tempo i övningarna samt med lättillgängliga instruktioner. Detta pass blir startskottet på terminens äventyr barnen kommer att få uppleva.

Gymnastik – Akrobatik en sån rolig teknik

Gymnastik har tidigare varit favoritpasset bland många Knatteskuttbarn och vi vill såklart att det ska fortsätta att vara populärt bland barnen. Gymnastikpasset handlar främst om att utveckla koordinationen och smidigheten hos barnen, mycket genom att ha kroppen som redskap.

Handboll – Kasta och dribbla med Knatteskutt

Under handbollspasset får barnen på ett lekfullt sätt testa att springa med bollen, dribbla och göra mål längs vår roliga handbollsbana.

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter. Det går bra med sockiplast eller rena skor. Endast strumpor eller barfota ser vi helst inte då det är lätt att halka i strumpor eller bli trampad på tårna om man är barfota.

 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Utetermin!

Upptäck några av de aktiviteter som ingår i vår utetermin

Knatteskutt Utetermins passupplägg

På Knatteskutt Utetermin v.18-23 testar vi olika idrotter utomhus. Passen består av lekfulla övningar som inspireras från de olika idrotterna.

På Knatteskutt får ditt barn en rolig och lekfull kontakt med idrottsvärlden. Vi vill bidra till att skapa nyfikenhet och intresse för idrott och rörelse i ett tidigt skede i livet.
Passen på Knatteskutt följer samma röda tråd genom hela terminen för att skapa en trygghet för barnen. Vi börjar därför varje pass med samma typ av uppvärmning. Därefter följer idrottstema med lekar och övningar som är inspirerade från varje specifik idrott. Vi avslutar med en gemensam övning där vi samlar ihop gruppen och tackar för dagen.

Passupplägg

 • Knatteskutts uppvärmning

 • Tema med lekar och övningar som är inspirerade av olika idrotter

 • Knatteskutts avslutning

Hoppa, sporta, dansa loss, häng nu med och lek med oss!

Knatteskutt, Knatteskutt, Knaaatteeeskuuutt!

Fotboll
Skruva den som Knatteskutt

Knatteskutts fotbollspass är otroligt populärt bland alla barn. Lekfyllda inslag med boll läggs in för att fortsätta utveckla barnens koordination och samarbete. Vi skapar ett roligt minne av fotboll.

Friidrott
På era platser..!

Här får barnen prova att hoppa, kasta, springa samt många andra olika grenar. Allt sker tillsammans i grupp där vi arbetar med en bra gemenskap bland barnen och olika rörelsemoment.

Knatteskutt Springskola
Klara, färdiga, gå!

Målet med passet är att barnen ska gå därifrån med ett stort leende på läpparna. Passet skall visa på och skapa rörelseglädje genom ett tempo i övningarna samt med lättillgängliga instruktioner.

 • Barnen behöver vara ombytta för utomhusaktiviter. Tänk på att ha kläder efter väder! Vi har inte tillgång till omklädningsrum eller toaletter.

 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Knatteskutt Dans blir
aventyrsdans_logga 450x93

Äventyrsdans logo cmyk

Äventyrsdans är en helt ny danskurs där ditt barn får dansa roliga och spännande danser i ett helt nytt upplägg.

Under åtta tillfällen dansar vi i äventyrets spår – fantasin har inga gränser!
Packa väskan, ta fram karta och kompass. Varje danstillfälle är ett äventyr till okänd plats. Vi dansar som maneter i havet, vi rör oss som skogsdjuren och vi dansar som om vi flyter i rymden.

Vårt mål är att ditt barn ska ha roligt, aktiveras med roliga danspass till härlig musik och längta till nästa tillfälle av Äventyrsdans.

Under hösten kommer vi att dansa, skutta, snurra och skratta tills magen gör ont. Vi kommer dyka till havets botten, upptäcka skogen, resa jorden runt och mycket, mycket mer när vi åker iväg på Äventyrsdans!

Gör din anmälan till höstens stora nyhet på www.aventyrsdans.se!

Anmäl dig till Äventyrsdans

Passupplägg

Äventyrsdans passupplägg bygger på dansens grundfomer. Vi fokuserar framförallt på fyra delar; BalanseraHoppa, Snurra och Rytm.

Våra ledare presenterar danslekar och dansövningar på ett lekfullt och fantasifullt sätt för att fång barnens uppmärksamhet.

 • Roliga dansäventyr!

 • Danssteg, lekar och glad musik!

 • Samla klistermärken i samlarboken!

Vad ska mitt barn ta med sig?

 • Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktiviteter. Det krävs inga speciella kläder, huvudsaken är att det är kläder som barnet trivs i. Det går bra med sockiplast, rena skor eller barfota. Endast strumpor ser vi helst inte då det är lätt att halka.
 • Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Med musik och fantasi rör vi oss till platser vi bara drömt om!

Anmäl dig idag!