Sveriges roligaste idrottsskola

Idrottsaktiviteter för barn med spring i benen – Det är Knatteskutt! För barn 2-6 år

För alla barn med spring i benen

Det ska vara roligt att röra på sig och Knatteskutt är perfekt för barn med spring i benen! Vi älskar idrott och vill ge ditt barn en glädjefylld upplevelse och riktigt roliga minnen.

Knatteskutt 
På Knatteskutt får ditt barn på ett lekfullt sätt aktiveras och ha kul tillsammans med andra barn. Övningar och lekar är inspirerade av olika idrotter och fulla av energi!

Våra ledare
Alla våra ledare följer ett upplägg som är skapat av idrottspedagoger och erfarna ledare inom Knatteskutt. Varje tillfälle är 45 minuter inkl. samling och avslut.
Våra ledare utbildas kontinuerligt av oss och har ett genuint intresse för rörelse. De brinner för att arbeta med barn och idrott.

  • Barnen skall få upp ögonen för fysisk aktivitet i form av idrottsövningar och inspireras till fortsatt rörelse

  • Inspirera till en händelserik och aktiv fritid
  • Under lekfulla former utveckla barnens motorik och koordination

Barn mellan 2 och 3(4) år

Här deltar barn och förälder tillsammans, Knatteskutt är för den här åldern en kurs för både barn och förälder.

Aktivera er tillsammans

Ni kommer att aktiveras tillsammans under hela lektionen och tanken med konceptet är att ge en härlig upplevelse för både barn och förälder.

Knatteskutt för dig tillsammans med ditt barn

För barn 2-3 (4) år så deltar du som förälder tillsammans med ditt barn på alla pass med Knatteskutt, självklart ombytt till träningskläder. Ni genomför passet tillsammans och du hjälper till och stöttar ditt barn där det behövs. Då du som förälder deltar aktivt tillsammans med ditt barn finns tyvärr inte utrymme för syskon eller andra vuxna i salen.

Även barn som är 4 år kan vara med här

Du som har en 4-åring väljer själv vid anmälan om du vill vara med som förälder eller om du tror att din 4-åring är redo att deltaga utan förälder.

Barn mellan 4 och 6 år

Här deltar barn efter inskolning i större grad själva

Trygghet och glädje

För att varje barn skall känna trygghet och glädje i sin medverkan, har vi en inskolning. Alla barn är unika. Någon klarar sig själv i salen från första lektionen, andra behöver chans att känna in den nya miljön, läraren och kompisarna.

Inskolning

Under terminens två första tillfällen har vi en inskolning där du som förälder har möjlighet att delta tillsammans med ditt barn på Knatteskuttpasset. Efter inskolningen deltar barnen själva på passen utan föräldrar i salen. Du som förälder håller dig i närheten.

Syskon

Under pass med barn 4-6 år, går det bra att ha med sig syskon, som du då får ansvara för i omklädningsrummet under tiden passet med ditt barn pågår i hallen. Om du har möjlighet att lämna ditt barn till den andra föräldern eller någon annan, är det dock att föredra.

Pris

Terminsavgiften för Knatteskutt varierar i olika områden. Anledningen till det beror på olika lokalhyror och andra lokala förutsättningar.

Du hittar terminsavgiften för just ditt område på områdets sida i det gröna fältet där du också hittar plats, dag och tid.

I terminsavgiften för vårterminen ingår följande till ditt barn:

  • Knatteskutts guldmedalj!
  • Knatteskutts fina samlarbok!

  • Ditt barn är självklart försäkrat under Knatteskutt.
Anmäl dig idag!